Mijn avontuur in de VS

Eerste bericht vanuit Cleveland

Hallo allemaal!

Hier het eerste bericht vanuit Cleveland! Na een vlucht van in total 12 uur (en een tussenstop van 2 uur in Atlanta), ben ik gisteren om half 7 ‘s avonds in Cleveland geland. De vlucht was ok, hoewel de films slecht waren (wat niet erg was aangezien ik er toch niets van kon zien) was het eten verbazingwekkend goed!
Vantevoren zag ik nogal op tegen de overstap in Atlanta, aangezien het echt een megagroot vliegveld is en ik 'maar' 2 uur had om over te stappen. In die twee uur moet je door de paspoortcontrole, je tas ophalen, weer opnieuw inchecken en dan de vertrekterminal opzoeken. Waarschijnlijk had ik de overstap ook niet gehaald als we 5 minuten laten waren geland. Toen ik namelijk bij de paspoortcontole aankwam was de wachttijd 'slechts' een half uur, maar een paar minuten laten stond er opeens een hele lange wachtrij! Heel erg welkom voel je je niet door dat hele process van ondervragingen en vingerafdrukken nemen, maar gelukkig was diegene waarbij ik in de rij stond in een goed humeur; hij maakte zelfs grapjes.
Een PhD student van mijn begeleider (Adam) kwam me ophalen van het vliegveld in Cleveland. Helaas was er in Atlanta toch iets niet helemaal goed gegaan: mijn tas was niet in Cleveland!! Echt balen natuurlijk, maar op dat moment was ik eigenlijk te moe om me er druk over te maken. We hebben toen geïnformeerd bij de bali van Delta, maar daar konden ze de tas op dat moment niet lokaliseren. Die mevrouw kon wel vertellen dat de tas waarschijnlijk wel met de volgende vlucht vanuit Atlanta mee zou komen, dus dat was enigszins een geruststelling.
Adam heeft me toen naar het adres van mijn kamer gebracht, en daar maakte ik kennis met mijn hospita: een hele lieve vrouw van (ik schat) bijna 60. Ik heb toen even thee gedronken met haar, maar toen was ik al snel zo moe dat ik wel naar bed wilde. Voordat ik ging slapen heb ik nog naar Delta gebeld om te controleren of mijn tas al in Cleveland was aangekomen, en dat was ie! En toen bood Adam aan om mijn tas alsnog op te halen, echt geweldig! Ik ben dus uiteindelijk alsnog pas om half 12 ‘s avonds hier (dat is half 6 ‘s ochtends bij jullie) naar bed gegaan, omdat ik nog heb gewacht totdat Adam de tas had afgeleverd. Toen was ik dus al ruim 24 uur wakker! Pfff, ik heb nu dan ook wel een flinke jetlag!
Vanmorgen had Patty een ontbijtje voor mij klaargezet, inclusief een zelf getekende plattegrond, allerlei folders over Cleveland en een zooi boeken voor als ik me eens zou vervelen. Erg lief dus! Vanmiddag heb ik al een labbijeenkomst bijgewoond van het lab van m\'n begeleider, en hoewel het meeste langs me heen gaat omdat ik te moe ben om me te concentreren, heb ik al wel met de mensen hier kennisgemaakt. Het zijn allemaal erg aardige mensen, die je graag verder willen helpen. Nu zit ik nog even op het lab dit verhaaltje te typen, omdat het me nog niet is gelukt om verbinding te krijgen met een gratis draadloos netwerk hier. Maar morgen neem ik m'n laptop mee hier naartoe, en dan is er vast wel iemand die weet hoe ik verbinding moet krijgen, en dan zien jullie me wel op msn of skype! ;-)
Ze verwachten trouwens niet van mij dat ik nu al druk bezig ga met mijn project, maar morgen ben ik wel uitgenodigd om mee te kijken met een experiment en het lijkt me wel leuk om te zien wat ze hier allemaal doen!
Nu ga ik maar es even op zoek naar een supermarkt (via de plattegrond van m'n hospita ;-)). Jullie horen snel weer van mij!

Liefs Pat

PS Bedankt voor al jullie lieve mailtje/smsjes/krabbels/telefoontjes/reacties!!

Eveline

Heey Pat gelukkig maar dat je tas er weer is en tjonge wat een gedoe allemaal he daar. maar het klinkt allemaal tot nu toe best wel positief en ik hoop dat het al die tijd ook zo blijft. Je hebt wel een lieve hospita zo te horen gelukkig dan zijn je ouders ook gerustgesteld haha nou meissie ik hoop dat je de c1000 daar hebt gevonden haha en iets te eten hebt kunnen bemachtigen en dat je een goede nachtrust zult hebben en morgen iets fitter zult zijn als vandaag.
Jodels lliefs Eveline

Tjitske

Hee!
Gelukkig is alles goed gekomen! Ben superblij voor je dat je nu gezeteld zit in Cleveland! Nu nog lekker bijkomen en je een beetje orienteren!
En je gaat meteen je neus al in experimenten duiken, zozo GO Patricia!!
Tot snel op skype of msn.

Liefs en dikke kus

Marian

Hallo meissie, wat fijn hé dat je tas óók is geland in Cleveland!!Lief van Adam dat hij de tas alsnog heeft opgehaald.
Zo te horen heb je het wel getroffen met je kamer, heb je een lekker bed??
Nou succes morgen met het eerste experiment en tot een volgende keer!!
kuzzzzzzzzzzzzzzzzz Mam

Jeanine

Hey hey,
Zo wat een gedoe op het vliegveld, terwijl je al zo moe was. Maar gelukkig is alles goed gekomen. Nu dus nog even bijkomen van je jetlag en dan lekker aan de slag op je stage. Weer een nieuwe uitdaging! Succes en geniet ervan!
Liefs Jeanine

Coby

Ha meis!
Fijn dat je goed bent aangekomen, heb zondag nog aan je gedacht toen je boven de oceaan vloog ;) Balen van je tas, heb jij weer! Nog maar ff rustig aan doen deze week, lekker beetje meelopen! Heel veel succes daar en tot horens!

Dikke kus koter x

Patrick

Nou de kop is eraf zullen we maar zeggen! Eigenlijk gaat nooit alles zoals gepland, maar je hebt je eerste dosis amerikaans avontuur dus ook alweer gehad. Fijn om te horen dat je goed bent aangekomen en je ter plekke al de eerste stappen hebt gezet. In ieder geval veel succes voor de komende dagen en tot snel!
Patrick

Trudy

Top dat alles goed is gekomen en je in Cleveland zit!
Ik zal je log volgen!
Veel plezier en slaap eerst lekker bij ;)

Ingrid

Hoi Patricia!
Goed om te lezen dat je goed bent overgekomen. Ik heb net even op de kaart gekeken en zie dat je redelijk in de buurt bent van waar ik in 2002 geweest ben. Ik ben toen in omgeving van een klein plaatsje Antwerp geweest op een boerderij. Van daaruit heb ik uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld Fort Wayne enzo. Mooie omgeving, hopelijk kun je daar ook nog wat van zien!

Succes en ik zal je volgen!

Groetjes Ingrid

Anny E

Fijn dat je ons op de hoogte houd hoe het jou vergaat
Hier alles goed Carmen nog steeds zwanger dus nog niet bevallen,we hadden vandaag een lekker zonnetje hoe is het weer daar bij jou ?lezen we de vogende keer hou je goed groetjes .
Ann

Maureen

Hi Patries,
Fijn dat je goed bent aangekomen, alleen dat van de tas was minder fijn! Ben je al een klein beetje little pitsy gesettled in jouw kamer? Ziet er gezellig uit hoor! Wens je veel succes met jouw studie/stage en met alles wat je gaat ondernemen. Jouw Amerika-avontuur zullen we volgen via de site.

Liefs Ton & Maureen

Jelle

Jaa, ze is er hoor. Leuk, ik ga je volgen. Suc6 en vergeet vooral niet te genieten he ;)

Kus Jelle

Ingrid en Erik

Gelukkig ben je goed aangekomen in de U.S.A. Ik vind het nog wel wat zover van ons mooie Enter. Veel succes we zullen je blijven volgen (volgen graag wel lettelijk nemen) Groetjes Ingrid en Erik en kids.

Ingrid en Erik

Ik bedoel natuurlijk niet lettelijk nemen.