Hawaï, here I come!!!
Yesssss, het eerste uitstapje is geboekt!!! En niet zomaar één: ik ga met Tjitske een lang weekend naar Hawaï, genieten van het heerlijke weer en de mooie omgeving!!! Tjah, als het mooie weer niet naar mij toe komt, dan zoek ik het wel op! ;-) Wow, ik heb er nu al zin in! We hadden vorige week al gekeken naar tickets, maar helaas konden we toen nog niet boeken aangezien ik niet genoeg geld op mijn rekening had en Tjitske haar bankpas nog niet had. En tot onze grote verbazing kan je in Amerika via internetbankieren alleen maar geld tussen je eigen rekeningen overboeken, maar niet naar die van anderen. Daarvoor moet je nog ouderwets in persona naar de bank toe! We gaan het laatste weekend van april, en de tickets worden nu snel duurder: vrijdag waren de tickets nog een stuk goedkoper, dus het is erg jammer dat we toen niet hebben kunnen boeken. Maar het is altijd nog heel veel goedkoper dan wanneer je vanuit Europa zou gaan, dus zeker de moeite waard! Verder is er nog het plan om met z'n tweeën in mei naar Vancouver te gaan, om daar ondermeer een concert van the Kooks bij te wonen. Maar eerst moet ik maar eens op jacht naar zomerkleren en een bikini!! ;-)
Verder gaat alles prima hier. Met mijn stage gaat alles zijn gangetje, hoewel ik soms wel enigszins gek wordt van alle regeltjes hier. Het blijkt dat alle ziekenhuizen hier verschillende ethische commissies hebben, waardoor ik dus verschillende aanvragen moet indienen voor mijn enquête. En verder is het ontwikkelen van een enquête nog niet zo makkelijk als het lijkt, aangezien je precies de goede vragen moet stellen omdat je anders nietszeggende resultaten krijgt. Maar de specialisten in beide ziekenhuizen waar ik mijn enquête ga houden lijken er geen problemen mee te hebben als ik in hun praktijk mensen ga vragen, dus wanneer de enquête eenmaal loopt hoop ik binnen 3 maanden 50 mensen te kunnen interviewen.
Afgelopen zaterdag gaf Adam een diner voor 10 mensen en ik heb hem helpen koken. Ik heb een hartige muffin gemaakt volgens één van zijn recepten en hij maakte chicken dumplings. Ik had er nog nooit van gehoord (wat wederom veel mensen verbaasde), maar het zijn een soort deegballen met kruiden. Ook had hij nog een poundcake met gember gemaakt, en die cake dankt zijn naam aan het feit dat er een pound boter in is verwerkt. Niet bepaald gezond, maar erg lekker allemaal, dus ik zal het in Nederland ook wel eens gaan maken! Zelf had ik nog een succes gegarandeerd dessert gemaakt (a la het recept van mijn moeder en oma): Russische Bergen. Enkelen van jullie hebben het misschien wel eens gehad (en voor de rest zal ik het nog wel een keer maken ;-)).
Na het eten gingen we pokeren, en tot mijn grote verbazing behoorde ik tot één van de mensen die er het meeste van snapte! Het was leuk om eens een keer met mensen te pokeren die er minder van snapten dan ik! Het was al met al een erg gezellige avond, en ik heb erg moeten lachen om sommige mensen (vooral een Aziatische jongen van het lab die nogal snel dronken was, wat is dat toch met die Aziaten?) en uiteindelijk was het erg laat voordat we weggingen.
Verder was het gisteren Saint Patricksday, maar helaas ben ik niet naar de parade geweest. We hadden namelijk die middag nog een labmeeting en daarna moest ik nog een paar dingen afmaken die niet konden wachten. Maar 's avonds ben ik wel (in het groen gekleed) naar een Ierse pub geweest en heb daar groen (!) bier gehad! Helaas was het lite bier, dus eigenlijk kwam het er op neer dat het niet te drinken was! Daarna zijn we dus maar overgegaan op de Guinness ;-) Sinds zondag logeert hier trouwens een meisje uit Zuid-Afrika, Lauren, en zij was gisteren ook mee naar de pub. Hoewel het bijna uitgestorven was toen we daar aankwamen (waar iedereen zich over verbaasde), werd het in de loop van de avond steeds drukker en was het uiteindelijk een erg gezellige avond!
Lauren is trouwens een erg leuke meid. Ze is iets jonger dan ik, studeert fysische antropologie, en ze is hier om tanden te meten van gorilla's en chimpansees uit het Museum of Natural History hier in Cleveland (waar ik echt nog naartoe schijn te moeten) voor een onderzoek naar de evolutie van de mens. Ik kan het goed met haar vinden, maar helaas is ze hier maar voor een weekje, dan gaat ze naar de universiteit van Illinois om daar verder te gaan met haar onderzoek. Het grappige is dat als ik Nederlands tegen haar zou praten, ze me waarschijnlijk wel zou verstaan. Zuid Afrikaans is namelijk haar tweede taal en dat lijkt erg op Nederlands!
Ik heb afgelopen week met Patty wat foto's gemaakt toen we op het internationale filmfestival waren, maar die heeft ze nog op haar camera staan... Wel heb ik één foto (de enige in zijn soort) van het pokeravondje om enigszins de sfeer weer te geven ;-) De andere foto's volgen!
Liefs Pat
Hey hey,
Op naar Hawai dus!! Heerlijk genieten zal dat worden:-) !
xx Jeanine
Hoi Hoi
Kijk nu ben ik dus wel een beetje jaloers op je lekker naar Hawai, maar ik gun het je. Hoe is het daar dan nu met de sneeuw ligt er nog zoveel of valt het mee?
Wij krijgen misschien nog een witte pasen ja ja het ken allemaal in Hollanda he? En als ik het zo verder lees dan vermaak jij je daar wel of niet?
Nou meissie alvast heel veel plezier daar in Hawai en geniet er lekker van.
Liefs Eveline
Wauw, Hawai!!! Zo'n stage wil ik ook wel :D
Enne even een feitje: Aziaten worden sneller dronken omdat ze minder van het enzym/eiwit hebben wat alcohol afbreekt. Is iets genetisch, dus op stap met Aziaten is altijd grappig :D
Veel plezier!
Groetjes Ingrid
Als ik je verslagen leest vermaak jij je wel. Een uitstapje naar hawai. Wie doet je wat??
Geniet maar lekker. Groetjes uit Wierden.
Whaa, Hawai! Ben jaloers ;)
Wat betreft die Aziaten; wou er als 'voedingskundige' al antwoord op geven, maar zie dat het hierboven al is uitgelegd :D Is idd genetisch; bepaald enzym dat een afbraakproduct van alcohol verder afbreekt is minder effectief, resultaat; rode wangen, zweten en een flinke kater ;)
Lekker naar Hawai, dat is weer eens wat anders dan sneeuw. Je vermaakt je wel daar met de Amerikanen. Die moeten nog wel wat leren zoals bier drinken en poker spelen. Veel plezier!
Liefs Judith
He doe je nog iets meer dan alleen maar uitgaan stappen biertjes drinken ja je bent ook nog wel eens op het lab,gelijk heb je je hebt nu de kans geniet er van zo lang het kan
Liefs Ann
Ha meis!
Leuke foto's! Nu nog 'n foto van die andere gast, haha!
Liefs x
Ha die Patricia! eindelijk weer es een berichtje vanuit downunder! Zo te zien en te lezen vermaak je je daar prima! Wat gaaf zeg al die sneeuw! Ik zat in Tasmanie ook wel in de kou trouwens (nou ja, Nederlandse temperaturen zeg maar..) Maar wat stoer dat je ook naar Hawaii gaat! Lijkt me helemaal geweldig! Ik zit tot dinsdag in Mebourne en vlieg dan naar Perth. Heb dr zin in!
liefs marijke
Hey,
Wat een stilte op deze site...Ben wel weer benieuwd naar een update hoor! Maar ga er vanuit dat het zo stil is omdat je allemaal leuke dingen aan het doen bent! ;-)
xx Jeanine
Hoi Patries,
Klinkt allemaal (vooral Hawai :-)) errug goed hoor!
En wat betreft die Russische Bergen: ik heb ze ooit in een heeeeeeeeeel ver verleden wel eens geproeft bij oma. Mocht je in Nederland op het idee komen om ze te gaan maken, CALL ME!!!!
Groetjes, ook van Timco, en geniet ze!
Martine